SONATA ARCTICA SUOMEN-KIERTUEELLE HELMIKUUSSA

Lipunmyynti alkaa ensi maanantaina 12. lokakuuta

Tällä hetkellä menestyksekästä Yhdysvaltain-kiertuettaan tahkova Sonata Arctica tekee ensi vuonna muutaman odotetun keikan kotimaassaan. Helmikuun loppuun ajoittuva minikiertue pitää sisällään viisi paikkakuntaa: kemiläismiehistö nähdään Tampereella, Helsingissä, Seinäjoella, Oulussa sekä Levillä, näistä viimeisimmässä kahden keikan verran.

Syyskuussa The Days Of Grays -albuminsa julkaisut Sonata Arctica viettää melkoista matkalaukkuelämää koko loppuvuoden ajan.

Yhdysvaltojen jälkeen luvassa on kattava Euroopan-kiertue, jonka jälkeen Sonatat vaihtavat uuden vuoden Australiassa – mikä olisikaan hienompaa kuin juhlistaa vuotta 2010 keikalla Sydneyssä!
Kiertuekuulumisia rapakon tuolta puolen Sonata Arctican keulamies Tony Kakko odottaa syystäkin kiertuetta Suomessa.

”Harmittaa tavallaan, että ei ole aikaa kiertää enempää kotona, mutta  tähän on nyt tultu. Kaikki paikat pitäisi ehtiä koluta ja osa moneen kertaan, ennen kuin kiertue päättyy”, Kakko lähettää terveisiä Torontosta.

”Hitto, että tekee mieli raikasta suomalaista maitoa! Ja perunoita! Saahan niitä täältäkin, mutta… sanotaanko, että Ameriikoissa kaikki on epäilyttävän isoa. Ja kun kerran lähdettiin tähän valitusralliin, niin huomenna pitäisi pestä pyykkiä,” Kakko lähettää luonnehtii rundin  arkea ja kertoo, että joku aika sitten henkilökunnan pojat olivat järjestäneet bussin etuloungessa bileet, joiden äänenpaineiksi oli mitattu 140 desibeliä!

”Järeä meininki, siinä vielä pitivät keskustelua yllä. Don´t try this at home”, Kakko veistelee.
Kiertue Jenkeissä on sujunut mainiosti, bussissa kiertäneestä pienestä räkätaudista huolimatta, ja Tony ilakoi tunnelmia Torontossa vietetyn vapaapäivän jälkeen:

”Saimme kikkailtua liput NHL-kauden avajaispeliin, tupa oli ammuttu täyteen mielipuolisia lätkäfanaatikkoja, lippiksiä ja vaahtomuovikäsiä. Mielettömän hieno kokemus, josta kiitos suomalaisille NHL-pelaajille, Lehtisen Jere etunenässä.”

”Rundin toinen kohokohta tähän asti oli itselleni Kamloopsissa vietetty vapaa juoksulenkkeineen, aivan mahtavat maisemat”, Kakko lisää.

Sonata Arctican helmikuun keikkapäivät:

19.2.2010 – Tampere / Pakkahuone, K15 / K18
Ennakot: Lippupalvelu ja Tiketti
20.2.2010 – Helsinki / Kaapelitehdas, FME, –S- / K18
Ennakot: Lippupalvelu ja Tiketti
25.2.2010 – Seinäjoki / Rytmikorjaamo -S- / K18
Ennakot: Lippupalvelu, Tiketti, Ravintola Amarillo Seinäjoki,
Selmu ry ja Coffee House Seinäjoki
26.2.2010 – Oulu / Club Teatria, K15 / K18
Ennakot: Lippupalvelu ja Tiketti
27.2.2010 – Levi / Hullu Poro Areena, K18
28.2.2010 – Levi / Hullu Poro Areena , -S- / K18

Ennakot:
Hotelli Hullu Poron vastaanotosta tai numerosta 016 6510 500
Lipunmyynti alkaa maanantaina 12.10.2009 yllämainituissa myyntipisteissä.
Lippujen hinnat löytyvät keikkapaikkojen ja lipunmyyntipisteiden nettisivuilta.

Lisätiedot:
Kiertuepromoottori : Jouni Markkanen / King Foo Entertainment.fi